Een lang weekend Krakau

Half december zijn Frouwkje en ik een lang weekend naar Krakau geweest.
Op vrijdag zijn we vanaf Eindhoven met Ryanair naar Krakau gevlogen. Hier hadden we een aardig hotel aan de rand van het centrum.

De zaterdag hebben we besteed aan het bekijken van Krakau zelf. Uiteraard de Grote markt (Rynek Główny) met de Maria Basiliek en natuurlijk ook het Wawel kasteel.
Na een wandeling door oa de Joodse wijk hebben we de kerstmarkt in de lakenhal en op de Grote markt bezocht. Verspreid in de binnenstad staan de winnende kerststallen van de jaarlijkse wedstrijd opgesteld. Iets heel anders dan wij gewend zijn van een kerststal.

Zondag stond in het teken van de Wieliczka zoutmijn. Deze enorme zoutmijn ligt een stukje buiten Krakau.
De mijn is bekend geworden doordat er oa een complete kathedraal van zout is gemaakt die honderden meters onder de grond ligt.
Ook staan er veel beelden die geheel uit zout zijn gemaakt.

Maandag was gereserveerd voor een bezoek aan Auschwitz. Het bezoek bestaat eigenlijk uit 2 delen. In de ochtend ga je naar Auschwitz1, het concentratiekamp met de beroemde poort. Je bezoekt hier de diverse barakken en ziet de stille getuigen van de mensen die verdwenen zijn.
Na een korte pauze ga je naar Auschwitz2, beter bekend als Birkenau. Van dit concentratiekamp is niet veel over, maar de leegte is indrukwekkend.

Dinsdag was het weekend weer voorbij en vlogen we in de middag weer terug naar Eindhoven.