December 2018: vakantie op Tenerife.

Onze vakantieweek van december brengen we dit jaar door op Tenerife.
We vliegen met Transavia vanaf Eelde, lekker dichtbij en heerlijk rustig.
Op Tenerife is het even wennen. Op Eelde vertrokken we met 8 graden, regen en een stevige wind, nu staan we ineens vol in de zon met 25 graden. Da’s even omschakelen.

Nadat we de huurauto hebben opgepikt rijden we naar Guia de Isora waar we een appartement aan de Atlantische oceaan hebben geboekt. Op de foto is ons appartement op de eerste verdieping (daar waar de twee zonneschermen zijn uitgerold).
Het uitzicht is prachtig. Voor ons de stenige kust waar de golven van de oceaan op stuk slaan.
In de verte ligt nog een eiland van de Canarische eilanden, La Gomera.
Mooie zonsondergangen zakken voor ons heel mooi weg achter de bergen van dit eiland.

De eerste dag gaan we op weg naar het ruige Teno gebergte in het westen van Tenerife.
Één van de doelen is het meest westelijke puntje, Punta de Teno.
De weg er naar toe is prachtig. We slingeren door de bergen met vele mooie uitzichtpunten.
Punta de Teno bereiken we echter niet. Wij wilden hier een stuk wandelen, maar kilometers voor ons einddoel staat er een slagboom over de weg. Het blijkt dat de weg gedurende een aantal dagen per week afgesloten is voor alle verkeer. Enkel een bus mag gebruik maken van de weg, en dat was nou net niet onze bedoeling. We proberen het later in de week gewoon nog een keer.

We draaien de auto dan maar richting Masca. We willen deze week graag door de Masca kloof gaan wandelen en we gaan even kijken hoe dit het beste kan. De kloof eindigt namelijk op het strand waar een boot je oppikt en het is wel handig als je weet hoe je dan weer bij je auto komt.

De route naar Masca is prachtig. Een smalle weg (dat wel) die met tientallen haarspeldbochten door het Teno gebergte slingert. Mooie plekjes om te fotograferen zijn er volop.
In Masca is het echter bizar druk en we raken dan ook gewoon de auto niet kwijt. Dan maar terug naar het appartement, dan zoeken we het vanavond wel uit (later blijkt dat de kloof sinds februari gesloten is aangezien hij te gevaarlijk is door vallend gesteente)

Een mooie (zonovergoten) dag vandaag. Morgen gaan we de frisheid van het hooggebergte opzoeken. Eens kijken hoe de temperatuur op de hoogste berg van Spanje is, Del Teide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.