De Murradweg dag 8: van Graz naar Leibnitz.

Vandaag stappen we weer op de fiets. Er zijn nog twee etappes die we moeten fietsen voordat we ons einddoel in Bad Radkersburg hebben bereikt.
Het is mooi weer vandaag, een graad of 20 als we vertrekken en volgens de weerman zal het rond de 26 graden worden.

Graz verlaten we via een mooi fietspad langs de oever van de Mur. Altijd fijn om apart van het autoverkeer te fietsen.
Net buiten de stad is men al een tijdje bezig met een groot project waarbij men de stroming van de Mur gebruikt om stroom op te wekken. De Mur ziet er hier dan ook niet meer uit als een rivier. Het is nu echt een kanaal die breed van waterkrachtcentrale naar waterkrachtcentrale stroomt.
Een deel van het project is al klaar, maar een deel is nog een enorme bouwput. Gelukkig heeft men wel aan de fietsers gedacht, dus er staan overal keurige omleidingsborden die ons de weg wijzen.

Na de stad komen we op rustige landweggetjes die tussen kleine agrarische dorpen lopen. De Mur is hier even weg en velden waarop vooral pompoenen worden gekweekt komen er voor in de plaats.
De pompoenpitten worden gebruikt voor kürbiskernöl, een specialiteit van deze omgeving.

Bij Wildon is het tijd voor de lunch waarna we de Mur weer opzoeken en over een strak nieuw fietspad het laatste stukje afleggen naar Leibnitz.
Leibnitz is helaas ook zo’n plaats die de auto alle ruimte geeft. De Hauptplatz ziet er dan ook meer uit als parkeerplaats dan als gezellige winkelstraat.

We moeten nu nog een 5 kilometer fietsen naar ons overnachtingsadres bij Altenberg. Mijn GPS gaat hierbij even lekker in de fout door ons een route voor te schotelen waar onverharde en zeer steile stukken in zitten. Op sommige stukjes moet ik zelfs Frouwkje helpen duwen want ze komt de helling gewoon niet op met de zwaar beladen fiets.
Later blijkt dat ik de GPS niet helemaal goed heb ingeregeld. Ik ben vergeten om aan te geven dat onverharde wegen overgeslagen moeten worden.
Dat was een vermoeiend foutje!

Altenberg en omgeving zijn wel mooi. Glooiende hellingen waar wijnranken op staan aangeplant en prachtige vergezichten.
Morgen fietsen we de laatste dag naar Bad Radkersburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.