De Murradweg dag 6: een dag in Graz.

Vandaag blijven de tassen op de grond staan en de fiets op z’n standaard. We blijven een dag in Graz en we bezoeken de binnenstad te voet.

We beginnen eerst maar eens met een wandeling naar het hoofdstation, want morgenvroeg worden we hier door de Eventbus opgepikt om naar de Formule 1 van Oostenrijk te gaan. We willen graag weten waar we precies worden opgepikt.
Nadat we dat geregeld hebben wandelen we richting binnenstad. Het is koffietijd en Frouwkje lijkt het leuk om op het Mur insel koffie te gaan drinken. Maar dat valt tegen. De “insel” ziet er wel grappig uit, maar van binnen is het een koude, strakke en lege bedoeling. Nee, dan maar een gewoon terras.

Na de koffie gaan we op zoek naar Gigasport. Deze sportwinkel is sponsor van de Tour de Mur die elk jaar gehouden wordt. Dit is een driedaags fietsevenement waarbij de deelnemers hetzelfde doen als wij, de Murradweg fietsen.
Voor deze gelegenheid heeft men een mooi fietsshirt gemaakt en die willen wij graag hebben.
We hebben mazzel, er zijn nog een paar shirts op voorraad.

Het wordt nu hoog tijd voor het bekijken van een paar highlights van Graz. Uiteraard begin je dan met de Schlossberg die midden in de binnenstad ligt.
Je kunt met een lift, maar wij pakken de trap om naar de top van de berg te gaan. Boven op de berg staat het bekendste gebouw van Graz, de Uhrturm.
Vanaf de berg heb je trouwens ook een fantastisch mooi uitzicht over de stad.

Nadat we weer zijn afgedaald wandelen we nog even door de rest van de binnenstad. De Hauptplatz hebben we gisteren al gezien, maar er zijn nog wel een paar andere fraaie gebouwen in de straten rond de Hauptplatz.
We zien oa het Landeszeughaus (zeg maar het arsenaal), de opera, de Stadtpfarrkirche en de Dom.

Na al het gewandel beginnen we rond 16 uur wel een beetje vermoeide voeten te krijgen. Het is mooi geweest voor vandaag, we wandelen terug naar ons verblijf.
Morgen is het vroeg weer op voor ons dagje naar de Red Bull ring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.