De Murradweg dag 4: van Judenburg naar Bruck an der Mur.

Vandaag wordt een regenachtige dag volgens de weerman. Als we pech hebben zitten we in het deel van Oostenrijk dat langdurige regenval krijgt. Laten we hopen dat we geluk hebben.
Het heeft in ieder geval bijna de hele nacht geregend, en ook als we vertrekken regent het nog steeds.
Buiten Judenburg kun je dan ook mooi de wolken tussen de heuvels zien hangen.

Het is een beetje een saaie route aan het begin. Van Judenburg fietsen we naar Zeltweg en naar Knittelfeld. Veel industrieterreinen, weinig te zien en tsja, in de regen wordt het er dan niet beter op.
In Knittelfeld buigen we maar even van de route af om koffie te gaan drinken in het centrum.
De regen stopt ondertussen langzaam maar zeker en zodra we buiten komen na de koffiestop is het eigenlijk droog.

Knittelfeld valt me trouwens een beetje tegen. Ik had vrolijk versierde straten verwacht aangezien de Formule 1 hier dit weekend is. Maar niets daarvan. Enkel een bord aan een uitvalsweg heeft een paar aanplakbiljetten over de Formule 1, verder niets.

Na het verlaten van Knittelfeld fietsen we over een prachtige brede weg richting Leoben door het Murdal. We zijn verbaasd dat het zo rustig is.
Onze fietsen zien er door de regen en een paar gravel stukken inmiddels niet meer uit. Maar het kan nog erger. Bij St. Lorenzen ligt een groot terrein waar men bouwmaterialen zoals cement maakt. De trucks hebben hier de openbare weg van een dikke laag zandkleurige drab voorzien. Dat doet wonderen met de zwarte kleur van onze fietsen.

Ondertussen is het lunchtijd en we zoeken dan ook even naar een droog bankje voor de lunch. Die vinden we bij een gehucht met de naam Chromwerk. De lucht klaart ondertussen steeds meer op en na een stevige klim kan ik een mooie panorama foto maken van St. Stefan ob Leoben en omgeving.

Nog een klein stukje fietsen en een paar klimmetjes en we rollen Leoben binnen via de Schwammerlturm. Tijd voor een koffiestop op de Hauptplatz waar oa het gemeentehuis en het fraaie Hackl haus liggen.

Na de koffie moeten we nog een 15 kilometer fietsen en dan zijn we in Bruck an der Mur. Hier slapen we in het Baderhaus, een historisch gebouw dat vroeger het badhuis van de stad was. Nu herbergt het een pension en een restaurant.
We pakken onze spullen uit, maken de fietsen weer een beetje toonbaar en gaan lekker eten aan de Hauptplatz.

Morgen gaat de route naar Graz, na Wenen de tweede stad van Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.