London – Land’s End dag 17: Terug naar London.

Dinsdag 13 juni, we gaan beginnen aan onze terugweg richting Nederland. Stap 1 is de reis van Penzance naar London Paddington station.
We hebben de trein van tien uur geboekt waardoor we rond half vier in London zullen aankomen.

De reis loopt voorspoedig. We zien allerlei plaatsen voorbij komen waar we de afgelopen twee weken doorheen zijn gefietst plus een paar nieuwe. De trein rijdt namelijk via Plymouth en dat is een deel van de zuidkust van Engeland waar we niet geweest zijn. Dat was wel mogelijk geweest, want in ons routeboek staat de aftakking richting Plymouth als alternatief voor de tocht richting Land’s End.
Misschien voor een andere keer…

In Londen moeten we weer fietsend de stad door. Ons routeboek heeft hier een speciale track voor die langs de belangrijkste stations loopt. Die kunnen we gebruiken, maar dan komen we ook langs stations waar wij niets te zoeken hebben. Wij komen aan in Paddington en willen morgen weer vertrekken vanuit Liverpool street station. Daar in de buurt hebben we dan ook een overnachtingsadres geboekt.
Om kort te zijn, ik zet de Brouter website weer aan het werk om een route door Londen te zoeken.

De route lijkt verrassend veel op de route uit ons routeboek, maar dan zonder de extra stations.
De gekozen straten zijn (voor Londense begrippen) redelijk autoluw en we bereiken dan ook zonder problemen ons airbnb adres.

We hebben een appartement op de tweede verdieping van het gebouw rechts. We zitten hier vlak bij Liverpool street station en (heel belangrijk) dit appartement heeft een lift. Want tsja, waar laat je in Londen je fiets?
Nou, in ons geval (via de lift) in de woonkamer. Je moet wat in Londen.

Vlak bij ons Airbnb adres ligt Spitalfields market. Een grote overdekte markt met veel eetgelegenheden. Hier gaan we dan ook een hapje eten en vervolgens alvast even Liverpool street station verkennen voor de treinreis richting Harwich.

Morgen gaat het dus richting boot en zijn we na een nacht slapen weer in Hoek van Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.