London – Land’s End dag 3: van Woolwich naar Kingston upon thames.

Dinsdag 30 mei, vandaag gaan we het meemaken, fietsen door het centrum van London.
Ik heb een korte etappe op de planning gezet, want ik ga er vanuit dat we in de binnenstad niet echt meters kunnen maken.


De dag begint bij de Woolwich ferry. Deze veerboot is onderdeel van het openbaar vervoer van London en brengt iedereen gratis van de ene Thames oever naar de andere. Als tweewielers mogen wij vooraan (op pole position) plaatsnemen tijdens de overtocht.

Aan de overkant zoeken we de Thames cycle route op. Deze zal ons richting London gaan voeren.
Het eerste highlight van London komen we al snel tegen, de Thames barrier.

Vlak daarna de O2 arena en de Thames cable car.

Het routeboek geeft nu meerdere mogelijkheden. Je kunt langs de Theems door Greenwich fietsen of door Greenwich park. Wij kiezen voor de laatste en moeten een super steil heuveltje beklimmen. Het eerste deel gaat nog wel, het tweede deel zorgt er voor dat we lopend onze fietsen moeten duwen.

Bij het Royal Observatory is het een drukte van belang, maar toch kunnen we lekker koffie drinken op een bankje (en het uitzicht is ook nog eens heel mooi).

Na de koffie zoeven we naar beneden en pikken we de Thames cycle route bij de Cutty sark weer op.
De route slingert nu door de woonwijken richting London bridge. Het verschil per straat is soms heel groot. De ene keer fiets je door een straat met mooie huizen, dan ineens fiets je door een straat met slecht onderhouden huizen en ligt de rommel op de stoep.
Vlak bij London bridge heeft men de pakhuizen omgebouwd tot woningen, waarbij men oude kranen heel mooi in het ontwerp heeft opgenomen.

Na een late lunch (het schiet echt niet op in zo’n drukke stad) wringen we ons door het centrum heen. Veel stukjes lopen want de auto heeft hier voorrang en iedereen heeft haast. De route raken we soms ook kwijt want de gps weet af en toe niet meer welke kant we opgaan door alle bebouwing. We zijn  dan ook blij als we door Hyde park en richting Kensington palace kunnen fietsen.

Na de parken brengt de route ons naar rustigere wegen in South Kensington. Mooie huizen staan hier, maar dat mag ook wel want het is de duurste buurt van London.

Na deze mooie straten volgt de buurt Fulham waar we door Bishop’s park fietsen.
En dan ineens is London afgelopen. Bij Putney bridge zet Frouwkje nog een heel mooi straatje op de foto, en daarna stopt de bebouwing en keert het groen terug.

We komen nu in een enorm park terecht. Waarschijnlijk noemen wij dit geen park meer, maar een boswachterij. Zo ver als je kunt kijken zie je natuur in Richmond park.

Asl we Richmond park verlaten is het inmiddels al vijf uur geworden. We zijn moe en besluiten om de laatste kilometers even wat in te korten. Ons overnachtingsadres ligt in Teddington. Dat kun je bereiken door bij Kingston de Theems over te steken, of je snijdt 3 kilometer af en steekt de Theems bij de Teddington lock over. Wij kiezen voor het laatste.

Bij Teddington hebben we een mooi nieuw tuinhuis voorzien van alle gemakken en een eigen terras.

als laatste nog een kleine selectie van…we waren hier op de fiets.

Morgen gaat de tocht naar Reading via Windsor en Eton.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.