IJsland: de heenreis

Het is half maart en we gaan op vakantie naar IJsland. We vliegen met WOW-airlines vanaf Schiphol naar Keflavik, het internationale vliegveld van Reykjavik.

Het begint al meteen lekker, want op Schiphol is het een rommeltje. Bij WOW doen ze veel te lang over het inchecken van de bagage en Schiphol is aan het verbouwen waardoor er een beperkte capaciteit is bij de controle met de scanners. Als we eindelijk richting gate kunnen lopen staat dan ook doodleuk op de borden “gate closed”.
Dat blijkt gelukkig mee te vallen want er mist nog een hele groep passagiers, die ook nog ergens in de controle vaststaan. Met een drie kwartier vertraging vertrekken we eindelijk naar IJsland.

Op IJsland hebben we voor de komende week 2 Airbnb adressen geboekt. Vanaf Reykjavik gezien ligt één richting het westen en de andere richting het oosten. Nadat we onze huurauto hebben opgepikt vertrekken we richting Reykjavik om dan af te buigen richting westen, richting Borgarnes.
Op IJsland is het duidelijk nog winter, de bergen langs de ringroad zijn gedeeltelijk nog mooi wit.

Druk is het niet op de weg, dus de 120 km naar Borgarnes leggen we vlotjes af. Vanaf de weg zien we de plaats aan de overkant van het water liggen.

Frouwkje maakt even een foto omdat achter Borgarnes zo’n mooie bergketen ligt. Later zien we dat ze het appartement mooi midden op de foto heeft staan. Het grijze gebouw in het midden is ons verblijf de komende dagen.

Het appartement ligt op de bovenste verdieping van een saai ogend grijs gebouw. Binnen is het echter netjes en voorzien van alle gemakken. De grijze auto die midden op de foto staat is trouwens onze huurauto.

Vanuit de woonkamer hebben we een mooi uitzicht op de bergen en de zeearm.

Men verwacht sneeuw deze week. Ben benieuwd hoe mooi IJsland  wordt onder een witte deken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.