Dag 11: van Geysteren naar Nijmegen

Dinsdag 6 september. Vandaag geen volledige dag fietsen, want de vakantie zit er bijna op. We fietsen vandaag niet verder dan Nijmegen en pakken dan de trein terug naar huis.
Na het verlaten van Geysteren fietsen we al snel Vierlingsbeek binnen. Toen we het Fietserpad fietsten waren we hier ook al, dus de watermolen komt bekend voor.

Na Vierlingsbeek volgt het Maasheggen landschap. Dichte heggen en kleine rivierduinen zijn kenmerkend voor dit gebied.

Ter hoogte van Afferden steken we de Maas weer over. Het is erg rustig en de pont vaart alleen voor ons even over.

De route richting Gennep is niet erg spectaculair. Even een stukje fietsen langs de doorgaande weg, dan de rest over een rustig weggetje vlakbij de Maas. In Gennep fietsen we naar het centrum waar het eerste uur fietsen er op zit en het tijd voor koffie is.

Na Gennep is de route bekend. We hebben hier gewandeld toen we het Pieterpad liepen. Niet over dezelfde wegen, maar we herkennen het wel. Als het fietspad door een weiland loopt is het wel grappig dat de koeien allemaal hier liggen. Buiten beeld is een prachtig stuk grasland, maar daar ligt of loopt geen koe.

Bij Plasmolen steken we de Mokerplas over.

Na Plasmolen gaat de route even steil omhoog want we moeten de stuwwal beklimmen die Maas en Rijn scheidt. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over het Zevendal. Tot aan Nijmegen fietsen we door het bos over een smal fietspad. Het gaat een beetje op en af en soms moeten we even afremmen als er een tegenligger is. Met al die tassen zijn onze fietsen nu wel aardig breed en dan past het net op het fietspad.

Als we het bos verlaten hebben we Nijmegen bereikt. We merken dat men hier een echte fietssnelweg heeft die ons snel richting station voert.

Na 45 km staan we bij de voorkant en zit onze tocht er voor deze vakantie op.

Bijna 1000 km hebben we de afgelopen dagen onder de banden door laten rollen. Het was de moeite waard. Het deel dat rest zal waarschijnlijk moeten wachten tot volgend voorjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.