Dag 10: van Maasbracht naar Geysteren

Maandag 5 september. Vandaag fietsen we langs de Maas richting noorden. Maasbracht was het meest zuidoostelijke puntje van de Ronde van Nederland. Vanaf nu gaat de route richting noorden, terug naar Rolde.
Het is lekker weer vandaag. Maximaal zal het rond de 25 graden worden bij een matige wind.

Bij Maasbracht steken we eerst de Maas weer over want de route loopt aan de andere kant.
We fietsen langs de Maasplassen richting Roermond. Na een kilometer of 17 fietsen bereiken we de stad.

De route leidt ons naar de Markt waar gelukkig al een café open is. Tijd voor koffie.

Na Roermond fietsen we langs de oostelijke oever van de Maas. De rivier is soms dichtbij, dan weer verder bij ons vandaan. Bij Asselt staat op een verhoging het rozenkerkje in een vroegere bocht van de Maas. Ooit was dit de plaats waar plunderende Noormannen gedurende twee jaar hun kamp hadden opgeslagen. Nooit geweten dat de Vikingen zo zuidelijk in ons land zijn geweest.

Na Asselt blijven we dicht in de buurt van de rivier. We fietsen door kleine plaatsjes en passeren verschillende fruittelers die allemaal druk zijn met het oogsten van appels en peren.

Bij Kessel wisselen we van Maasoever.

In Kessel zijn we ook geweest toen we het Fietserpad fietsten. Toen was het kasteel volledig onzichtbaar door alle steigers die er omheen stonden, maar die zijn nu weg. Burcht de Keverberg is sinds 1944 een ruïne, maar men heeft er weer een indrukwekkend gebouw van gemaakt.

Over de westelijke oever van de Maas gaat het verder richting noorden. Dit stuk hebben we zoals gezegd een paar jaar geleden ook al gefietst. Het kasteel bij Baarlo heb ik toen ook al op de foto gezet en ook de Watermeule van Blerick. De laatste was toen echter voor een groot deel onzichtbaar door allerlei begroeiing. Dat is nu grondig aangepakt en de molen is goed zichtbaar.

Na de lunch in Blerick steken we de Maas weer over en fietsen door Venlo. Het is aan het begin van de maandagmiddag en er is weinig te beleven in de stad. Ik zet nog wel een mooi gebouw op de foto, het Ald Weishoes.

Na Venlo hebben de routemakers toch weer een paar gravelpaden voor ons gevonden. In plaats van fijn langs de rivier, leidt de route ons door een aantal bospercelen. Wat ons betreft had men die mogen overslaan.
Vlak voor Arcen verlaten we het bos en fietsen langs kasteel Arcen.

We willen hier graag op het terras iets drinken, maar dat kan niet. Tussen ons en het terras staat een hek. Je kunt hier enkel iets drinken als je een kaartje voor de kasteeltuinen koopt. Dan maar doorfietsen naar het dorp zelf.
Na de break steken we vlak buiten het dorp de rivier weer over.

We moeten nog een klein stukje naar Geysteren. Een paar jaar geleden hebben we in Wanssum op de camping gestaan toen we het Pieterpad liepen. We kennen de omgeving, maar niet de camping in Geysteren. Na aankomst blijkt al snel dat we toen een verkeerde camping keuze hebben gemaakt. De camping in Geysteren ligt veel mooier en ziet er beter uit dan de camping in Wanssum.

Na 95 km fietsen worden we hartelijk ontvangen met koffie en staat de trekkershut voor ons klaar.

En het mooie is….we hebben een fraai uitzicht over de Maas. Lekker bootjes kijken!

Morgen fietsen we de laatste 40 kilometer naar Nijmegen. Dan wacht de treinreis naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.