Dag 08: van Rucphen naar Nuenen

Zaterdag 3 september. Afgelopen nacht heeft het aardig geregend dus buiten is alles lekker nat. Gelukkig voor ons is het tegen de ochtend gestopt dus we kunnen zonder regenjas weer op pad.

Rucphen ligt niet op de route, dus die zoeken we eerst weer op. Het gaat lekker, via mooie fietspaden die gemaakt zijn van gladde betonplaten bereiken we snel Rijsbergen waar we weer op de route zijn.
Ik prijs me al gelukkig dat er in Brabant zulke mooie fietspaden liggen! Maar dat had ik beter niet kunnen doen!
Na Rijsbergen gaat het eerst nog wel lekker langs de Bredase turfvaart.

Maar dan gaan we het Mastbosch in. Een grapjas heeft bij het fietspadbord een bord gezet waarop staat “slecht wegdek”. Nou dat bord kan wel weg want vlak na het bord houdt het fietspad gewoon op en wordt het zandpad. We hobbelen op onze beladen fietsen alle kanten op.
Na Ulvenhout blijkt dat het geen zandpad hoeft te zijn om een belabberd fietspad te zijn.
We fietsen kilometers lang door de Chaamsche Bosschen waar we getrakteerd worden op een fietspad gemaakt van stoeptegels waarvan er nog geen twee vlak liggen.
Gelukkig is er weinig te zien (bomen) want je hebt er geen tijd voor aangezien je de hele tijd bezig bent met het wegdek.
Wat ons betreft een dikke onvoldoende voor de infrastructuur.

Moe maar voldaan dat we deze infrastructuur overleefd hebben, pauzeren we bij het Willibrordusputje. Het verhaal wil dat Sint Willibrord hier zelf een bron heeft gemaakt met zijn staf om bekeerlingen te dopen. Op de plaats van die bron staat nu een kleine kapel.

Na de pauze fietsen we (weer een zandweg) over het landgoed Gorp en Roovert. Kasteel Gorp ziet er erg mooi uit.

Het is ondertussen lunchtijd en die willen we gaan nuttigen in Hilvarenbeek. Volgens het routeboekje is het Vrijthof een plek waar het goed verpozen is. Helaas echter niet vandaag. Er is een volleybal toernooi aan de gang en de disco dreunt je tegemoet. Een stukje verder, naast de Sint Petruskerk, zijn we iets verder van het lawaai verwijderd.

Na Hilvarenbeek worden de fietspaden beter. Via Diessen en het Wilhelminakanaal fietsen we naar Oirschot.

Oirschot heeft een leuk en gezellig centrum. Rond het Marktplein zijn allemaal terrasjes en is het aardig druk. Centraal op het plein staat de grote Sint Pieterskerk.

Na Oirschot blijven we het Wilhelminakanaal volgen. Frouwkje maakt nog een foto van de bloeiende heide.

Het Wilhelminakanaal houden we naast ons terwijl we Eindhoven aan de noordkant voorbij gaan. Hier verlaten we onze route, want ons overnachtingsadres zit in Nuenen.
Na 97 km fietsen arriveren we bij de familie de Groof op hun mooi verbouwde Brabantse boerderij.

Morgen fietsen we voor het laatst in westelijke richting. Maasbracht is ons doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.