Dag 3: van Harlingen naar Warmenhuizen

Maandag 29 augustus, vandaag fietsen we naar Noord-Holland via de Afsluitdijk. Da’s geinig, want dat hebben we nog nooit gedaan.
We vertrekken vrij laat, want de zware tocht van gisteren zorgde voor een echtpaar dat even een uurtje extra slaap kon gebruiken.
Het weer is mooi, noordwesten wind (redelijk gunstig voor de Afsluitdijk) en een zonnetje.
We zijn dan ook al snel bij het begin van de dijk aanbeland.

Het gaat best wel lekker op de dijk. We komen veel fietsers tegen die duidelijk ook op fietsvakantie zijn (veel 50+ dus we voelen ons niet eenzaam). Bij Kornwerderzand hopen we op een kop koffie, maar buiten een kite surfer valt er weinig te beleven.

Pas bij Breezanddijk kunnen we koffie krijgen. Daarna fietsen we in een lekker tempo richting het monument.

Na de Stevinsluizen verlaten we de Afsluitdijk en fietsen Den Oever binnen.

Het is lunchtijd, er zijn veel visrestaurants…lekker!
Na de lunch nog even kijken in de haven. Kijk, dit zijn geen showboten maar werkpaarden.

Na Den Oever volgt een mooie route door de kop van Noord-Holland. We fietsen door Oosterland, Stroe en Hippolytushoef over mooie weggetjes. Echt, een plaatje!
Hierna volgt een grote bocht om het Amstelmeer, die we niet zien omdat er een hoge dijk omheen ligt. Richting Anna Paulowna fietsen we over een heel smal paadje dat op de oude Wierdijk ligt.

Bij Anna Paulowna fietsen we langs een plaatje van een molen. De molen heet Leonide en is eigenlijk afkomstig uit Uithuizen. In april van 2016 stond hij te koop voor 1,5 miljoen euro lees ik op het internet.

We slingeren nu langzaam door het landschap richting kust. Eerst komen we nog door een klein plaatsje, Oudesluis.

Bij Sint Maartenszee verlaten we de hoofdweg en fietsen de Pettemer duinen in. De route slingert van duin naar duin over schelpenpaden.

Hierna wordt de route echt Wow! Het duinlandschap is hier opgehoogd en er ligt een prachtig fietspad boven op de duinen. Strak asfalt met een mooi uitzicht op zee.

Bij Groet verlaten we de kust en fietsen de Schoorlsche duinen in .Heel mooi loopt de fietsroute door dit bos en heide landschap.

Onze camping ligt een stukje van de kust verwijderd, dus we verlaten de duinen en fietsen naar Warmenhuizen. Hier ligt voor ons, na 106 km fietsen, een mooie trekkershut.

Morgen gaat de route verder richting Zuid-holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.