De laatste vakantiedag

Ja, het is hard, maar de vakantie zit er bijna op.
Vandaag gaan we nog een dag rondwandelen in Madrid. We beginnen met een bezoek aan de kathedraal die recht tegenover het koninklijk paleis ligt, de catedral de la Mudena.

Van buiten ziet de kathedraal er al modern uit, van binnen is dat helemaal het geval. Veel licht en strakke lijnen. Hij kon wel net gebouwd zijn.

Na de kathedraal gaan we weer richting binnenstad. We willen een hapje eten in een zogenaamde bull-bar. Hier hebben ze allerlei ham hapjes en de koppen van stieren hangen als versiering aan de wand. We hebben een richting gekregen van een mevrouw van het VVV, maar we kunnen ze niet vinden (of ze zijn nog dicht). Dan maar ergens anders een hapje nuttigen.
Het gemeentehuis vinden we trouwens wel op het Plaza de la villa.

Na de lunch pakken we de metro en stappen uit bij de Gran Via, de lange, brede winkelstraat van Madrid. Prachtige hoogbouw ligt langs deze straat met een enorme hoeveelheid verkeer die zich over een rijbaan of 8 door de stad wringt.

Daar waar de Gran Via ophoudt staat het Palacio de Cibeles Centrocentro. Een indrukwekkend gebouw om te zien.

Een klein stukje verderop staat de Puerta de Alcala, een kleine triomfboog.

Na de drukte van de Gran Via duiken we het Parque de el Retiro in, het grote stadspark van Madrid. Een heerlijke rust heerst hier. Midden in het park is een monument voor Alfonso XII met daarbij een grote roeivijver.

Ook in het park ligt het Palacio de Cristal.

Na het park zijn de voeten moe geworden van al het wandelen. We zoeken de metro weer op en gaan richting AirBnB adres. In de avond gaan we nog lekker eten op het Plaza de Santa Ana. Ligt vlak bij ons overnachtingsadres en is erg gezellig met allerlei terrasjes.
Ik sluit af met de straatnaamborden van Madrid. Hier heeft men echte kunstwerkjes van gemaakt. Een paar voorbeelden die Frouwkje op de foto heeft gezet vind je hieronder.

Dit was de laatste bijdrage van deze vakantie. Morgen stappen we in het KLM vliegtuig en gaat het weer richting Schiphol. Het was een fantastische vakantie, we hebben genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.