Een dag in Madrid

Woensdag hebben we een reisdag gehad van Santiago naar Madrid. Niks bijzonders over te vertellen (behalve dat mijn koffer langzaam onderdelen verliest op deze reis) dus ik heb ook geen verhaaltje gemaakt. Onze stelling dat vliegvelden overal hetzelfde zijn werd weer ruim onderschreven. Santiago of Madrid, het lijkt allemaal op elkaar.
Ons AirBnB verblijf ligt vakbij de Puerta del Sol, in het centrum van de stad.
Na ruim twee weken Camino is het ineens wel erg druk. Veel toeristen, veel verkeer en de prijzen voor een maaltijd schieten ineens omhoog.

Vandaag (donderdag) maar eens gaan wandelen langs een aantal van de hoogtepunten van Madrid. Uiteraard even kijken op de Puerta del Sol, waar het symbool van Madrid staat.

We wandelen langs het koninklijk paleis (palacio real Madrid), die gaan we vanmiddag bekijken.

Vlak in de buurt staat de Templo de debod, een tempel die Spanje cadeau heeft gekregen van Egypte.

Voor we het paleis betreden gaan we eerst een hapje eten bij de overdekte markt. We hebben een paar jaar geleden al zo’n markt gezien bij ons bezoek aan Barcelona, maar deze mag er ook wezen. Druk is het er wel, maar wat een lekkere hapjes kun je hier kopen!

Na de lunch gaan we richting koninklijk paleis. We krijgen hier een tablet met daarop de rondleiding + extra info en kunnen op pad. Foto’s maken mag niet, maar hier helpt het internet.
Prachtige ruimtes heeft het paleis, zoals de dinerzaal.

Één van de kamers is geheel voorzien van porseleinen wandbekleding.

Ook plafonds zijn prachtig versierd.

Na het paleis volgt de wapenkamer. Een aantal van de koningen waren verzamelaars van wapens en uitrustingen. Loop je de ruimte binnen dan heb je meteen zoiets van Wow!

In de avond willen we nog een uurtje gaan doorbrengen in het Prado museum. Vanaf 18:00 uur mag je hier gratis binnen lopen. Dat blijkt echter tegen te vallen, er staat een enorme rij.
We houden het dan ook op een wandeling langs mooie gebouwen zoals die van de post, en mooie fonteinen.

Tegen half acht gaan we dineren in de buurt van het Plaza Mayor. Daarna gaat het richting appartement, de voetjes zijn moe.

Morgen nog een dagje hoogtepunten bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.