De heenreis

Zaterdag rond het middaguur pakken we de trein richting Schiphol. Het is flink druk, maar wij zitten lekker luxe in de eerste klas en daar valt de drukte mee.
In de buurt van Schiphol hebben we een kamer bij het Best Western Schiphol geboekt. Zeker een aanrader! Prima kamer, een uitstekende shuttle service tussen het hotel en Schiphol, erg rustig tijdens de nachtelijke uren en ook nog een prima ontbijt. En dat alles voor een redelijke prijs. Wat wil een mens nog meer!

Na het inchecken gaan we met de shuttle terug naar Schiphol. Daar pakken we de trein naar Amsterdam Centraal om even een kleine wandeling door de stad te maken.
Zoals altijd is het er enorm druk. Werkelijk overal waar je kijkt lopen en fietsen Amsterdammers en toeristen.
De foto van de Dam zegt het helemaal.

Na een lekkere maaltijd bij restaurant Bird op de Zeedijk houden we het voor gezien.
We gaan slapen, morgen moeten we rond 6 uur op.

Zondagochtend brengt de shuttle ons naar Schiphol. We vliegen om 9:30 uur en eigenlijk loopt alles op rolletjes. Bagage inleveren gaat snel, paspoort controle gaat vlotjes en ook het boarden verloopt soepel. We krijgen zelfs als verrassing extra beenruimte. Een paar Spanjaarden hebben de plaatsen bij de nooduitgang geboekt, maar ze spreken geen Engels. Een steward verzoekt ons vriendelijk om onze plaatsen te ruilen en daar voldoen wij natuurlijk graag aan.
We zitten mooi precies boven de vleugel.

9:30 uur vertrekken we en twee uur later staan we met onze voeten op Spaanse bodem.
Het vervolg van de reis gaat met de trein en uiteraard ligt het hoofdstation van Madrid aan de andere kant van de stad. Met de metro gaat dat prima. Kost even wat tijd, maar aangezien onze trein om 15:05 uur vertrekt, hebben we die ruimschoots.

Op het hoofdstation wacht ons een verrassing. Naar de regiotreinen kun je zo toelopen, maar naar de hoge snelheidstreinen is dat niet het geval.
We moeten op de eerste verdieping naar een afgesloten hal waar de bagage weer door de scanner moet. Daarna komen we in een wachtruimte zoals op een vliegveld. Er staan balies bij de genummerde doorgangen naar het perron beneden. Alles is afgesloten en gaat pas open als de trein klaar staat. Dan wordt je ticket gescand en mag je richting trein. Mooie treinen trouwens.

Rond 18:30 uur zijn we in Pamplona. Even nog een kort ritje met de taxi en we staan bij hotel Yoldi.

Bij binnenkomst heeft de man achter de receptie het al snel door, jullie zijn de mensen van de fietsen en hij wijst over onze schouders. Als we ons omdraaien staan ze daar in volle glorie….in de ontbijtzaal….onze fietsen.
De beste man legt uit dat hij elke dag, voor het ontbijt, even met onze fietsen sleept. Om ze na het ontbijt weer terug te zetten.

Het is rond 20 uur als we nog even het centrum inwandelen. Het is gezellig druk en we drinken een kop koffie op de Plaza del Castillo.
Op het plein is een boekenmarkt waar veel interesse voor is.

Pamplona is uiteraard vooral bekend voor het feest van San Fermin waarbij de stieren door de straten de mensen achtervolgen. Daar hebben ze ook een mooi beeld van gemaakt.

Rond half tien is het mooi geweest, we zoeken het hotel op.
Morgen gaan we boodschappen doen en Pamplona verder verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.